top of page

Tuotteet

Tätivihreä -tuoteperheen jäsenet

Mausteyrtit, salaatit ja versot, varttuvat vuoden ympäri Nurmijärven Lepsämässä hyvässä hoivassa ja tarkassa valvonnassa. Maku, tuoksu, ja tuoreus syntyvät puhtaasti valon, lämmön ja ravinteiden yhteisvaikutuksesta

ilman kemiallisia torjunta-aineita.

- Yrttejä ja salaatteja ei tarvitse pestä ennen käyttöä.

- Pussi ja ruukku ovat luonnollisesti kierrätyskelpoisia.

auringonkukanverso.jpg

Auringonkukan verso

Idut ja versot sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita ja vitamiineja. Vähäkalorisina

ne ovat oivallista syötävää kevyen ruokavalion ystäville. Ituja ja versoja voidaan käyttää sellaisenaan salaatteihin tai voileivän päälle. Niitä voi lisätä myös lämpimiin ruokiin,

kuten wokruokiin ja keittoihin, mutta vasta aivan ruuan kypsennyksen loppuvaiheessa. 

basilika.jpg

Basilika

Yrttien kuningas on ehdottomasti basilika; tämä monipuolinen yrtti sopii italialaisesta pestokastikkeesta suomalaiseen hernekeittoon, tomaatti-, muna-, peruna-, kasvis-, kala-,

juusto- ja liharuokiin. Kuivattuna tai saadessaan kylmää (alle +10°C) basilika helposti

mustuu ja menettää aromiaan.

Monimuotoisista basilikoista vaihtelua tuovat esim. kaneli-, punainen- ja sitruunabasilika.

herneenverso.jpg

Herneenverso

Idut ja versot sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita ja vitamiineja. Vähäkalorisina

ne ovat oivallista syötävää kevyen ruokavalion ystäville. Ituja ja versoja voidaan käyttää sellaisenaan salaatteihin tai voileivän päälle. Niitä voi lisätä myös lämpimiin ruokiin,

kuten wokruokiin ja keittoihin, mutta vasta aivan ruuan kypsennyksen loppuvaiheessa.

iisoppi.jpg

Iisoppi

Voimakkaan makuista iisoppia kannattaa kokeilla kaikkiin tuhteihin liha-, maksa- ja

veriruokiin. Maku sopii myös useille kasviksille ja rasvaiselle kalalle.

jaasalaatti.jpg

Jääsalaatti

Rapea- ja mehevälehtinen. Salaatteihin suikaleina tai revittynä.

kanelibasilika.jpg

Kanelibasilika

Kanelibasilika sopii omenaruokiin, jälkituokiin ja juomiin.

kirveli.jpg

Kirveli

Mietoa kirveliä voi käyttää runsaasti persiljan ja tillin tapaan. Lievä anismaku haihtuu kuumentaessa helposti, joten yrtti lisätään vastavalmiiseen ruokaan.

Kirveli on paikallaan vihannes-, sieni-, muna- ja kalaruoissa ja erikoisesti keitoissa ja kastikkeissa. Kirvelin maku sopii erittäin hyvin myös marjojen ja hedelmien kanssa käytettäväksi.

korianteri.jpg

Korianteri

Korianteri on itämaisen keittiön suosikkiyrtti, joka tuoreena salaattimausteena vaatii

usein totuttelua. Tuoretta korianteria voi käyttää liha-, kala-, kasvis- ja riisiruokiin.

kynteli.jpg

Kynteli (Pippuriyrtti)

Kyntelillä voi korvata ruoanlaitossa pippurin. Vaikeasti sulavat herne-, papu- ja kaaliruoat saavat kyntelistä helpotusta. Juureksista erityisesti porkkana nauttii kyntelin seurasta.

lipstikka.jpg

Lipstikka (Rohtoliperi)

Lipstikka on voimakas lihaliemimauste. Parhaiten sen sellerimäinen maku on

oikeuksissaan keitoissa, liemissä ja kastikkeissa.

meirami.jpg

Meirami

Ei herne- eikä kaalikeittoa ilman meiramia!

Vahvan mausteinen ja tuoksuva meirami on parhaimmillaan myös vahvoissa papu-,

maksa- ja veriruoissa. Meiramilla ryyditetään salaattiöljy ja viinietikka, koristellaan

juustoleivät ja maustetaan niin riista, kala kuin makkarakin.

minttu.jpg

Minttu

Raikas minttu on monipuolinen yrtti: perinteisen lammaspaistin lisäksi se tuo jännittävän, pirteän makunsa yhtä lailla salaateista sianlihaan ja jälkiruoista juomiin.

Kannattaa kokeilla uusien perunoiden ryydittäjänä!

oregano.jpg

Oregano (Mäkimeirami)

Pizza ja oregano kuuluvat erottamattomasti yhteen. Etelämaalaista aromia kastikkeisiin

ja keittoihin syntyy, kun chili, valkosipuli ja oregano yhdistävät voimansa.

Myös tomaatti-, muna- ja herneruoat nauttivat oreganon seurasta.

persilja.jpg

Persilja

Tuttu, monikäyttöinen persilja kelpaa muuhunkin kuin koristeeksi: liha-,kala-,muna- ja vihannesruokiin, keittoihin tai sellaisenaan voileivän päälle. Tummanvihreä persilja antaa syöjälleen A- ja C-vitamiinia, rautaa, kalsiumia, magnesiumia ja haihtuvia öljyjä.

punainenbasilika.jpg

Punainenbasilika

Miedon makuinen basilika, jossa aavistus anista. Voimakkaan purppuraiset lehdet

antavat väriä ruokiin ja koristeisiin.

rakuuna.jpg

Rakuuna

Hienostunut rakuuna viihtyy hyvin viinietikassa ja on oikea arvovieras liha- ja

broileripadoissa. Kotimainen puhdas kala ja tuoreet kasvikset sopivat myös

hyvin rakuunan ryyditettäviksi.

ruohosipuli.jpg

Ruohosipuli

Mehevän pehmeä, tuore ja tuoksuva ruohosipulitupsu silputtuna ruokaan tai leivän

päälle poistaa ikävän ja piristää synkinpinäkin talvipäivinä. Ruohosipulia pitää

käyttää runsaasti!

salvia.jpg

Salvia

Salvia on ns. raskaan sarjan mausteyrtti eli erittäin voimakkaan makuinen. Se poistaa

liha- ja kalaruokien rasvaisuuden tuntua ja sopii hyvin myös mauste-etikkaan. Tuoreen ryytisalvian vahva maku on veroisessaan seurassa herne-, papu-, veri- ja maksaruoissa.

sitruunabasilika.jpg

Sitruunabasilika

Vaaleanvihreä ja hentolehtinen. Käytetään ruokiin, johon sitruunakin sopii. Esimerkkeinä kalaruoat, salaatit, kanaruoat, hedelmäsalaatit, kylmät juomat, jäävesi...

sitruunamelissa.jpg

Sitruunamelissa

Voimakkaan sitruunalta maistuva ja tuoksuva yrtti. Käytetään tuoreena salaatteihin,

jälkiruokiin, teehen, juustotahnoihin, kalaruokiin ja kastikkeisiin.

tammenlehtisalaatti.jpg

Tammenlehtisalaatti

Lehdet liuskottuneet tammenlehteä muistuttavasti. Voi olla väriltään vihreä tai punertava.

Sopii salaattisekoituksiin ja koristeluun.

thaibasilika.jpg

Thaibasilika

Voimakkaan makuinen basilika, sopii hyvin myös itämaisiin ruokiin. Kestää hieman kuumennusta.

tilli.jpg

Tilli

Tilli on vanha mauste- ja lääkintäkasvi, joka on kotoisin Välimeren alueelta. Tilli sopii kastikkeisiin, salaatteihin, uusille perunoille, kaali- ja liharuokiin, maustekurkuille,

yrttijuustoihin, voileiville, keittoihin ja koristeeksi. Erityisen hyvin tilli kuitenkin sopii

kala- ja äyriäisruokiin.

timjami.jpg

Timjami

Voimakkaan mausteinen timjami on riistan sekä lampaan- ja naudanlihan mauste. Kala

ja äyriäiset, sipuli ja sieniruoat saavat uutta luonnetta timjamsta. Lämpimissä kasvisruoissa timjami on edukseen valkosipulin seurassa. Tuoksuu ja maistuu voimakas sitruunainen aromi.

vehnanoras.jpg

Vehnänoras

Oraat sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita ja vitamiineja. Vähäkalorisina ne

ovat oivallista syötävää kevyen ruokavalion ystäville. Niitä voidaan käyttää sellaisenaan salaatteihin tai voileivän päälle.

rucola.jpg

Rucola

Hienoarominen, retiisiä muistuttava maku. Käytetään salaattisekoituksiin.

bottom of page